Därför ska du välja Emits produkter

VÅRA PRODUKTER

Emits produkter sticker ut på marknaden

Emit är ett norskt elektroniskt stämplings och tidtagningssystem som är väl etablerat. Under trettio år har de utvecklat produkter som står för hög kvalitet och på så sätt har företaget förtjänat ett gott rykte bland idrottsklubbar och tävlingsarrangörer, inte minst inom orientering. Emits produkter används idag såväl vid tävlingar på klubbnivå till världsmästerskap.

Främst används företagets produkter inom följande sporter: orientering, längdskidåkning, skidskytte, cykling och löpning. Framför allt används emits produkter vid orientering i Norge och Finland men också vid världsmästerskapet i orientering.

Namnet är en ordlek då emit blir ordet time baklänges (tid på engelska).

Det finns flera typer av emit-system. Inom orientering använder man ett speciellt som består av en ‘bricka’ som ser ut som en pusselbit. Brickan stämplar man med eller närmare bestämt, man trycker ned den i en mottagarenhet.

Inom längdskidåkning, cykling, skidskytte och löpning använder man ett emit-system som är trådlöst. Fördelen med det är att de tävlande inte behöver stanna upp och stämpla.

Emit-systemen är utvecklade med största möjliga kundnöjdhet i fokus. Målet med produkterna är att de skall förenkla tidtagningen. De ska också minska behovet av arbetskraft vid tävlingar. Använder man ett Emit-system undviker man att tafel vid tidmätningen, vilket annars kan vara en katastrof under en tävling.

Andra fördelar med Emits produkter är att resultaten vid tävling och träning snabbt och enkelt kan bli avlästa. Det gör att arrangörerna kan fokusera på allt runt själva tävlingen, eller träningen, och att mindre tid behöver läggas på tekniken runt själva tidmätningen. Med Emits system blir tidmätningen enkel då tekniken är enkel att använda och man kan lita på att den ger korrekt och relevant information.

Emit tillhandahåller ett brett sortiment som lämpar sig exempelvis för orientering. Utöver de moderna tidmätnings systemen så har företaget även traditionell tidtagningsutrustning i sitt sortiment. Emits tidtagningsutrustning är den mest använda i Norge.

Det finns också olika former av tidtagningstjänster att tillgå. Varje vecka används Emits tjänster på flera idrottsevenemang.

Programvara som kan användas vid många olika sporter ingår också i Emits sortiment. Exempel är eTiming programvara för orientering och löptävlingar. Det finns också speciella program för skidskytte och cykellopp.

Utöver dessa produkter och tjänster tillhandahåller Emit också startnummer i olika former. De är de mest använda i Norge och det finns många varianter att välja mellan. Du kan välja mellan en mängd olika färger, format och papperskvaliteter. Streckkoder kan printas på samt personlig information.

Emits produkter inom tidtagning hör till de främsta